Citronmåne med marcipan og pistacienødder

Jeg elsker simpelthen citronmåne – altså den hjemmelavede – og har forsøgt mig med forskellige slags gennem tiden.
Men denne her er min yndlings – den smager overdrevet godt, og holder ikke længe her i familien.

Du skal bruge:
150 gram blødt smør
150 gram sukker
100 gram groft revet marcipan
3 æg (4 hvis de er små)
Skallen fra to usprøjtee citroner
100-120 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
1-2 dl. kernemælk
Lidt frisk ingefær

Glasur:
Saften fra en hel citron (måske to)
Lidt gul frugtfarve
150 gram flormelis

Pynt:
Hakkede pistacienødder (usaltede)

Pisk smør, sukker og marcipan sammen med en elpisker. Tilsæt æggene lidt ad gangen og pisk det grundigt sammen.
Riv skallen fra de to citroner og bland den i dejen sammen med mel og bagepulver. (Gem citronerne – saften skal bruges til glasuren senere). Tilsæt kærnemælken og pisk det godt sammen – sørg for at der ikke er klumper i dejen.
Fordel dejen i en springform og bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter (hold øje med den, så den ikke bliver for mørk)
Citronsaft, frugtfarve og flormelis røres sammen til en tyk masse og smøres på den afkølede kage.
Til sidst drysses de hakkede pistacienødder oven på kagen.

Kh.

Måske synes du også om ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.