Den dag Belgien blev introduceret til en lille bid af Danmark …

I næste uge er det skolernes vinterferie her i Bruxelles – eller “Congés de Carnaval” som det også hedder hernede.


Og ligesom man i Danmark holder fastelavn, klæder sig ud og slår katten af tønden, så holder man her i Belgien også en lille “udklædningsfest” for børnene i de mindste klasser den sidste dag inden “karnevalsferien”.
Børnene i de større klasser klæder sig ikke ud – de nøjes med at holde “spansk tapas” i de sidste to timer af skoledagen.

Og i forbindelse med denne lille tilbagevendende begivenhed kan mit blogindlæg fra sidste år vist godt tåle en gentagelse.

— — — — —

Op til “Congés de Carnaval” har yngstepigens cirkusskole i denne uge emneuge om karneval, hvor eleverne hver især skal designe et typisk karnevalskostume fra de belgiske regioner – eller fra deres hjemland, hvis ikke barnet oprindelig kommer fra Belgien.

Yngstepigen var lidt i tvivl om, hvad der er et “typisk dansk karnevalskostume” og valgte derfor at spørge sin lærer til råds.

De blev enige om at google det på lærerens mobil … – (og her er jeg så lidt i tvivl om, hvad deres søgekriterier helt præcis har været…?)

Og mor, så kom der et billede af en klam langhåret mand i hul-undertrøje og med f***-finger frem…?”Og så blev min lærer helt mærkelig i hovedet, og gik ind og viste det til parallelklasses lærer!” “Og hun blev også helt stram i ansigtet, holdt sig for munden og sagde “Ohhh….!“”

Yngstebarnet

Okay – Jeg kan godt se, at det måske kan virke lidt mærkeligt, at her kommer vi danskere og forlanger, at den belgiske folkeskole gennemtænker sin pædagogiske vinkel og forholder sig konstruktivt til verden omkring sig (se tidligere indlæg) – og så har vi tilsyneladende selv Smadremanden som maskot.

Men hvad med Jer selv, hva’, Bruxelles?

Jeres vartegn er en lille nøgen dreng, der står og tisser – og til jul har Saint-Nicolas en sort hjælper, som går rundt og slår de børn, der ikke har været artige!
Og da børnene i 2. klasse skulle lære om egennavne på fransk, var det belgiske ølmærker, der skulle understreges i teksten: “Hvad laver Pascals forældre?

Jeg siger det bare!

Jeg ku’ næsten ikke falde i søvn i går – og måtte bide i dynen for at undertrykke et grineflip over maskot-situationen … – det er simpelthen for morsomt!
Googlemanden var også ved at blive en smule træt af mig, men han kunne alligevel ikke holde masken – og så lå vi der og fniste ned i hver vores pude …

Her til morgen var yngstepigen stadig lidt i tvivl om, hvad hun skulle gøre.
Men under morgenmaden besluttede hun sig for, at hun selv vil finde på noget – og hun var ligesom ikke rigtig modtagelig over for mine forslag om, at når nu hendes lærere er hoppet op på forargelseshesten, hvorfor så ikke lave et Linse- eller Lebbe-Lone-kostume?

Så stopper du, Mor! – Tror du måske det er sjovt at gå i fransk skole og komme fra Danmark!

Jaaarrrrgghh, … lidt…

Måske man skulle introducere dem for tv-serien “Rita” hernede?
Altså den rigtige “Rita” – ikke gen-indspilningen som Holland og Frankrig har lavet.
Jeg tænker, at Mille Dinesens kropssprog er en vigtig pointe for ligesom at understrege, at tingene kan gøres på andre måder

Kh.Måske synes du også om ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.