Den simple “Frozen Granola Bar” med blåbær

Jeg kan godt li’ müslibarer!

Men jeg synes bare, at de gode af slagsen er alt for dyre i forhold til, hvad man egentlig får for pengene (det har sikkert også noget med nøddeafgift og alt mulig andet at gøre…) – Men ærlig talt, så bliver jeg ofte skuffet over smagsoplevelsen i forhold til den sum, jeg faktisk har betalt for baren.

Det er selvfølgelig en smagssag, hvilke man bedst kan lide.
Derfor har jeg nu sat mig for at eksperimenter med selv at lave dem.

Og da temperaturen hernede stadig viser +25 grader, så har jeg i første omgang forsøgt med en frossen bar!

(Ca. 16 små stk.)

100 gram fintvalsede havregryn
15 dadler uden sten
2 spsk. smeltet kokosolie
1/2 tsk. vanillesukker
200 gram skyr neutral
2 spsk. mascarpone
En lille smule stevia (bare for at søde lidt ekstra)
En stor håndfuld blåbær (det var, hvad der var tilbage på busken i haven) – gem evt. nogle til pynt på toppen

Kom havregryn, dadler, kokosolie og vanillesukker i en blender eller lign. og kør det sammen til en sammenhængende masse.
Kom massen over i en firkantet form – jeg brugte en fryseegnet plastbøtte fra Ikea på 13 x 18 cm – og fordel massen ud i hele bunden af formen.
Blend derefter skyr, mascarpone, blåbær (minus dem til pynt) og stevia – og fordel det oven på “bundmassen”. Fordel derefter de sidste blåbær på toppen.
Sæt låg på formen og sæt den i fryseren til næste dag.

Voilà!

Den frosne firkant kan nu deles i det antal barer man ønsker.
Dog skal den lige stå på bordet i ca. 10 minutter, inden der kan skæres i den – ellers “splintrer” blåbærmassen i krystaller.

Kh.

 

 

Måske synes du også om ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.