Hvad kan man få for 1 €?

En kold og blæsende februardag i år købte jeg en lille pose med små bananpalmefrø på vores lokale markedsplads.

Egentlig kunne manden med rastafarihåret have solgt mig hvad som helst, for jeg havde ingen idée om, hvordan bananpalmefrø ser ud – men det tror jeg nu alligevel ikke, at han gjorde (selv om det bare lignede peberkorn).

Han fik en euro og jeg fik en lille papirpose med frø og en mundtlig vejledning om først at lægge frøene i et glas lunken vand i ca. et døgns tid og så efterfølgende så frøene i 2 cm’s dybde i helt almindelig pottemuld og sætte dem varmt og lyst.

Det lunkne vand skulle blødgøre frø-skallen og dermed gøre processen lidt hurtigere.
Den her art hedder Musa Basjoo. Den skulle være rimelig hårdfør og altså derfor også velegnet til et lidt koldere klima end det, man normalt forbinder med bananpalmer. “Den vil formentlig begynde at titte frem fra jorden efter 4-6 måneder” – sagde han.

Jeg puttede frøene i et glas lunkent vand, som jeg stillede på radiatoren, således at vandet forblev lunkent. Næste dag såede jeg de små frø i potter og satte dem i en vindueskarm, hvor de ville få mest muligt af vinterens sollys i løbet af dagen og samtidig være mindst mulig “i vejen”.
Derefter glemte jeg alt om dem, for der var jo alligevel ingen synlig aktivitet.

Men se nu allerede efter 3 måneder i et syd-østvendt vindue er den første og fineste lille bananpalme på vej.
Eller rettere bananstaude på vej – for jeg har lige læst mig til, at bananplanten faktisk er en staude – altså verdens største staude – og at bananen ikke er en frugt, men et bær.

Måske kommer der en banan eller to om nogle år – ingen ved det! Men det er nu heller ikke så afgørende, selv om det kunne være sjovt.
Det er mere processen i at se noget blive til og vokse sig større, der er interessant …
Nu mangler jeg så bare et orangeri til formålet, da der hverken er plads på altanen eller i stuen og det alligevel nok bliver lidt for koldt i haven i længden for sådan en bananpalme …

Og med alle de billeder af orangerier der florerer rundt omkring på de sociale medier, så bli’r jeg altså en anelse (meget) misundelig …

Kh.

Måske synes du også om ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.