Iskaffe uden sukkerchock…

Kaffe er for mig en nødvendig del af hverdagen – noget som alle bør have adgang til!

Uden min kaffe fungerer jeg simpelthen ikke optimalt –
Og som yngstearvingen ofte siger; “Mor, tror du ikke, at du skal tage dig en kop kaffe?

Og straks er alting meget bedre!

Det er også lidt skræmmende, at have et afhængighedsforhold til noget på den måde! –
Men jeg vælger nu alligevel at forblive i min afhængighed og kaste mig ud i flere varianter af kaffen – som fx. iskaffe på en varm sommerdag.

I lang tid er jeg gået uden om alt, hvad der minder om iskaffe på caféer og i supermarkedernes kølediske, fordi jeg synes, at de er alt alt for søde.
Det hviner nærmest helt op i pandelappen på mig, når jeg forsøger mig med en købe-iskaffe – og ofte efterlader den mig blot med en tung fornemmelse og noget, der minder om frotté på tænderne.

Derfor gik jeg i gang med at fremtrylle min helt egen iskaffe med hjemmelavet kondenseret mælk.

Egentlig er kondenseret mælk på dåse et ganske udmærket produkt – i hvert fald her i Bruxelles, hvor det fås i flere forskellige varianter fra den med næsten ingen sukker i (tjek) til den, der er stadiet lige før flydende Candyfloss… –

Men det er altså også ganske simpelt at lave selv, og så er det nok også billigere i længden – se evt. opskrift på kondenseret mælk her.

Til en enkelt iskaffe bruger jeg:

    • 5 cl. stærk friskbrygget (afkølet) espresso
    • 5 isterninger (i stedet for alm. isterninger kan espresso-kaffe frosset i isterningbakke også bruges, da almindelige isterninger nemt kan udvande iskaffen)
    • 1 dl. mælk (jeg bruger letmælk)
    • 2 dl kondenseret mælk

Fremgangsmåde:

    • Bryg 5 cl. stærk espressokaffe og lad den køle helt af.
    • Put isterningerne i et glas og hæld derefter mælk og kondenseret mælk over – rør godt rundt, inden den afkølede espressokaffe hældes over.
    • Server med ske og/eller sugerør.

 

Hvis du ikke har espressokaffe, så kan Instant kaffe også sagtens bruges – eller man kan købe færdig koldbrygget kaffe hos fx. Story – via nedenstående link (reklame).

 

Kh.

Måske synes du også om ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.