Kondenseret mælk – nemt at lave selv

Kondenseret mælk er en indkogning af sukker og sødmælk, som bruges i mange desserter og den forhandles i de fleste supermarkeder, vil jeg tro.

Men den er altså også ret simpel at lave selv!
Det tager ca. 40 minutter plus afkøling – og så passer den sig selv det meste af tiden.

Jeg laver som regel, hvad der svarer til 5 dl. færdigkogt mælk ad gangen og hælder den på patentflaske – så kan den sagtens holde sig i køleskabet i en uges tid.

Alt du skal bruge er:

    • 1 liter sødmælk (jeg har brugt mælk med en fedtprocent på 3,8 – da det er det nærmeste Belgien kommer på det vi i Danmark kender som sødmælk)
    • 150 gram rørsukker

Fremgangsmåde:

    • Hæld mælk og sukker i en gryde.
    • Bring blandingen i kog ved kraftig varme og under omrøring.
    • Sku ned til middel varme (eller lidt under) og lad det koge til der er ca. halvdelen af mælkeblandingen tilbage i gryden – Det tager ca. 40 minutter på mit gaskomfur.
    • Rør af og til i det, så det ikke “klistrer” fast i bunden.
    • Mælken skifter farve til mere gullig undervejs – og skummet på toppen kan nemt fjernes med en ske.

Når mælkeblandingen er færdigkogt, hældes den på fx. patentflaske og opbevares i køleskabet – blandingen bliver tykkere, når den er afkølet.

Brug evt. den afkølede kondenserede mælk  i kager eller i iskaffe.

 

Kh.

Måske synes du også om ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.