“Porridge crémeux” (Cremet havregrød)

Helt traditionel havregrød er efter min mening ikke særlig tiltalende – men ved at tilføje nogle enkelte ekstra ingredienser, så kan den faktisk ende med at blive ret lækker og cremet – og her hjemme hos os har den så fået navnet “Porridge Crémeux“.

Der findes et utal af opskrifter rundt omkring – men vi har ladet os inspirere og så forsøgt os med vores egen version…

Ingredienser (til 2-3. personer)

3 dl. grovvalsede havregryn
2 dl. vand
3 dl. mandelmælk
1 æg
Lidt frisk fintrevet ingefær
1-2 tsk. sukker
1 tsk. salt
2-3 spsk. kokosmel
Evt. lidt vanillesirup eller vanillepulver

Bring vand og mandelmælk i kog – og tilsæt først de grovvalsede havregryn når vandet koger (det giver det bedste resultat, synes jeg).
Kog grøden til den har den konsistens, du ønsker og tilsæt derefter æg, salt, revet ingefær, sukker og kokosmel.
Det hele røres godt sammen og koger videre et par minutter.
Er grøden blevet for tyk tilsættes lidt mere kogende vand og smages til med salt og sukker – grøden må gerne være lidt tynd, da den “sætter” sig efter et par minutter væk fra varmen.
Tilsæt evt. vanillesirup eller pulver.
Tag grøden af varmen og rør jævnligt i den indtil den skal serveres.

Portionsanret i små skåle og top med frugt, bær, nødder eller hvad du nu engang har lyst til…

Velbekomme

Kh.

Måske synes du også om ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.