Slow mornings – bare fordi vi kan…

Jeg elsker de her slow mornings, hvor vi ikke alle sammen skal ud ad døren på bestemte tidspunkter – og hvor der bare er tid til at tulle rundt, spise langsomt og drikke kaffe uden at blive afbrudt af urets tikken og leden efter forsvundne (og uundværlige) dimser, som bare ikke mangle i en teen-piges eller teenager-piges taske, hvis deres dag skal være fuldendt!!
Selv leder jeg jo for eksempel aldrig efter mine egne ting, fordi de kommer på plads efter endt brug og ikke blot efterlades der, hvor mit behov for dem ophørte sidst, jeg var i kontakt med dem …

Jo, selvfølgelig gør jeg da det – men det er jo noget helt andet …, og fordi …

Men netop i dag var sådan en slow morning med nattøj og søvn i øjnene, for det er nemlig 1. maj og dermed helligdag i Bruxelles og derfor ingen panik … – udover opdagelsen af at de butikker man troede havde åben, altså alligevel holder lukket i dag …

Så vi besluttede derfor at gøre hele dagen til en slow dag med slow morgenmad.
Om dette morgenbord så kommer ind under begrebet “slow food”, det er jeg ikke helt klar over – men det tog i hvert fald lidt længere tid at forberede end almindelige morgener, der normalt blot består af the/kaffe og en portion havregryn med langtidsholdbar mælk og et stykke brød af en eller anden art … – så en form for “slow food” kan man vel godt kalde det …?

Yngstearvingen havde ytret ønske om morgenens menu som i dag bestod af hjemmebagt rugbrød (som ældstearvingen havde bagt i går eftermiddag), Porridge Crémeux, Bananpandekagerlakridsthe, juice og Latte med sirup til mor.

Og der sad vi så og tøse-fniste i laaang tid over store og små ting – alt fra platte vittigheder og misforståede ordsprog til store drømme – i skæret fra stearinlysene, som blevet tændt, da solen kun skinnede sparsomt uden for og derfor ikke kastede forfærdelig mange stråler ind gennem vinduet denne forårsformiddag i Bruxelles.

Nu regner det igen – og yngstearvingen har fundt boxen med TinTin-tegnefilm frem …

Glædelig 1. maj!

Kh.

Måske synes du også om ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.