Verdens nemmeste rabarbersaft med vanille og stevia

Årstiden siger sommer – og dermed også mulighed for selv at lave forskellige slags saft – og hvis man gider, så tager det faktisk ikke særlig langt tid at lave verdens bedste rabarbersaft.

Du skal bruge:

800 gram rabarber
2 vanillestænger
1,5 dl. stevia
En håndfuld stjerneanis  (6-7 stk.)
1,5 Liter vand

Fremgangsmåde:

Rens rabarberne og skær dem i små stykker.
Put rabarber, stevia, stjerneanis, vanillekorn, vanillestænger og vand i en gryde, og lad det komme op at koge.
Lad det koge i ca. 10-12 minutter.


Tag gryden af kog og lad det køle af (uden at løfte låget).
Når massen har stuetemperatur sigtes “kompotten” fra og saften hældes på patentflasker.

Saften skal opbevares på køl, og kan blandes med vand efter valg – jeg blander det i forholdet 2 dele saft 1 del vand.

 

Kh.

 

Måske synes du også om ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.