Hverdagen

Kan man få en erklæring på det?

Nogle gange kræver det en ekstra lykkepille (kage) og 16 dybe vejrtrækninger at acceptere, at man ikke kommer til at forstå systemet … uanset hvor hårdt man anstrenger sig …

 

Jeg har haft “barn syg”-dag i dag og sidder derfor og genlæser ordensreglementet fra skolen og især afsnittet om “Skolebarnets fravær i forbindelse med sygdom”

 

1. “Ved fravær op til 6 halve dage skal “fraværsbilletter” udfyldes OG underskrives af forældrene – lægeerklæring er ikke påkrævet, sålænge der er tale om kun 6 halve dage eller mindre. Men hvis der afleveres lægeerklæring ved fravær under 6 halve dage, gælder lægeerklæringen og der skal derfor ikke afleveres “fraværsbilletter”.

 

Ja, her tælles der i HALVE dage …

 

2. “Ved fravær over 6 halve dage SKAL barnet medbringe en gyldig lægeerklæring for hele fraværsperioden, og der skal således IKKE afleveres “fraværsbilletter” for de første 6 halve dage, da lægeerklæringen skal dække hele perioden”.

 

Ok, det var da altid noget.

 

3. “Al fravær skal dokumenteres ved en lægeerklæring”.

 

Ehh…, hvordan hænger det sammen med de udleverede “fraværsbilletter” (punkt 2.) til brug for fravær uden lægeerklæring i op til 6 halve dage? Og hvorfor udleveres der ark med 8 “halvdagsbilletter” (altså billetter fortrykt med 1.-8.), når man kun kan benytte 6 “fraværsbilletter”? Hvornår kommer “fraværsbillet” nr. 7 og 8 i spil?

 

4. “Barnet kan ikke vende tilbage til skolen uden gyldig lægeerklæring. Medbringer barnet ikke en gyldig lægeerklæring første dag efter endt sygdomsperiode, kan barnet ikke få lov at deltage i undervisningen i egen klasse og henvises derfor til læsesalen indtil dette er bragt i orden”.

 

Ok, så barnet straffes altså ekstra, hvis lægen ikke tilfældigvis har en ledig tid inden kl. 08:00 den morgen, hvor man konstaterer, at ens barn er klar til at komme i skole igen?

 

Selv om man eftermiddagen forinden eventuelt skulle konstatere, at ens barn er klar til at komme i skole igen den efterfølgende dag, så kan man da ikke regne med, at lægen har tid lige i det øjeblik!? Og da slet ikke her i Bruxelles, hvor lægen måske selv har taget en halv fridag…

 

Ja, jeg har prøvet det – bestilt tid hos lægen via hjemmesiden, fået bekræftelse samt “huske-SMS” om tid og sted OG at udeblivelse fra aftalt tid koster 25 euro.
Da jeg kom derned, fik jeg at vide, at lægen havde en fridag og ny tid kunne bookes via hjemmesiden … (for god ordens skyld skal jeg dog lige nævne, at det ikke kostede mig 25 euro!)

 

Jeg kan mærke at trætheden sniger sig ind på mig … igen …

 

Jeg kom også lige til at “genlæse” lidt længere nede i afsnittet omkring ”Skolebarnets fravær ved dødsfald i familien” – Men det var mest fordi, jeg ville være helt sikker på, at det var det samme, jeg havde læst sidste år …. – og indrømmet; “Ja, det var dumt, for nu bli’r jeg meget mere træt!”

 

1. “Hvis en forældre til barnet af 1.grad dør, må barnet have op til 4 halve fraværsdage” – (på dansk kalder vi vist 1. grad for “i lige linie”.)

 

Aaarrrghh … aaarrrghh …. (Som kun Mick Øgendahl kan udtrykke det!)

 

2. “Hvis en forældre til barnet af 1. grad dør, men barnet og forælderen ikke bor under samme tag, må barnet have op til 1 hel fraværsdag”.

 

Hvorfor tællers der i HELE fraværsdage her? Og hvorfor kun 1 DAG??

 

Hvad fa….  (og undskyld mit franske) … er forskellen på 1. og 2. regel – ud over antallet af halve/hele dage?

 

Er man per definition ikke lige så tæt knyttet til en forælder, fordi man ikke bor sammen?

 

Og eksisterer begrebet “Regnbuefamilier” overhovedet i Belgien?

 

Jeg overvejede et kort øjeblik, at det dels måtte bero på en (eller flere) trykfejl samt det faktum, at dette “reglement” er udfærdiget for omkring 150 år siden – og aldrig nogensinde siden er blevet gennemlæst af en person med bemyndigelse til at få gennemført ændringer eller derudover har nogen som helst forståelse for mennesket iøvrigt …

 

Men det var det ikke …

 

Det her har jeg sagt tidligere – og undskyld til mine trofaste læsere af denne blog, men …: Uanset hvem eller hvad, så vil vi her i huset til en hver tid sørge for både “fraværsbilletter” (dem kan man jo – måske – bruge 8 af – altså 4 HELE dage) OG en lægeerklæring på, at vores børn tilfældigvis også har været syge i en længere periode sammenfaldende med noget andet …

 

Men som Googlemanden så ofte siger; “Lene, nu går du igen ud fra, at det skal give mening – men det gør det ikke”!

 

Nej, jeg ved det! Men det ville bare være så dejligt, hvis det gjorde!

 

Om lidt eksploderer mit hoved – og hvem skal jeg aflevere en lægeerklæring til?

 

Kh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.