Hverdagen

Kunsten at hygge sig…

For et stykke tid siden købte jeg de her bøger, fordi jeg synes, at det er lidt sjovt, at der rundt omkring i verden er så meget fokus på den danske “hygge”.

 

Men efter at have læst lidt i dem (det har taget lidt længere tid end normalt) må jeg konstatere, at enten er der noget, jeg har misforstået, eller også er det ønsketænkning fra forfatterens side …

 

Hvis vi danskere skal leve op til det, der står i bøgerne, så er der da ikke noget at sige til, at vi ikke længere er verdens lykkeligste folk (tillykke Norge – og held og lykke!) Vi bliver jo stresset af alt det, der skal til for at opnå en “hyggelig” tilværelse på dansk … – Selv bliver jeg nærmest stresset af bare at læse om det …

 

“Il est étonnant de voir à quel point le ménage a été pris horreur pas les nouvelles générations. “Corvée”, le mot est lâché.
Et pourtant… et pourtant faire le ménage, pendre soin de son intérieur (vous apprécierez le double sens ici) peut s’avérer être une expérience des plus hygge!
N’hésitez pas à vous lever 20 minutes plus tôt pour pouvoir la réaliser en toute quiétude.”

 

Ok – det lyder fint – hvem vil ikke gerne bevare freden om morgenen? (sikkert de samme, som gerne vil sove 20 minutter længere …)

 

Men …

 

“Ne quittez jamais votre habitation en désordre:
Faites votre intérieur et rangez les choses qui doivent l’être. Faites la vaisselle, rangez les chaussures qui traînent, etc. Vous devez quitter votre logement comme vous souhaiteriez le retrouver le soir en rentrant.”

 

Altså, jeg har forsøgt – bevidst og ubevidst – og nogen (…) vil formentlig også mene, at projektet mislykkedes for mig på daglig basis.
Jeg har en familie, og jeg tror ikke helt, at det virker i praksis  – med mindre man selvfølgelig springer godnat-læsning for børnene over, betaler sig fra madpakkerne, smider vasketøjet ud istedet for i vaskemaskinen, ikke uddelegerer opgaver/pligter til resten af husstanden (de kunne jo have en anden opfattelse af, hvad det vil sige at holde hyggelig orden!), og i øvrigt sørger for ikke at bruge hjemmet – og aldrig indtager føde, der kunne risikerer at krumme!

 

Her er et billede af vores vasketøjskurv … (som er tom!)

 

Og så det her?:

 

“Faites votre propre parfum d’ambiance en faisant bouillir des écorces d’orange et des épices dans une grande casserole d’eau (cannelle, clous de girofle). Pensez également au diffuseur d’huile essentielle pour envelopper votre maison d’une douce odeur réconfortante.”

 

Hvem og hvor mange danskere gør det?

 

Indrømmet, jeg kan godt li’, når der er ryddet op og ikke nødvendigvis lugter af ged – og jeg blev faktisk også en anelse stram i ansigtet, da jeg for et stykke tid siden fandt en “ølpølse” og en håndfuld vindruer mast ind mellem to sofapuder.
Der er da også mange fine forslag, idéer og opskrifter i bøgerne – Men alt med måde!

 

Og, ja…

 

Moments “hygge” autour du café au bistro:
Le “café des mamans” après avoir déposé les enfants à l’école.

 

Det er vist mere fransk “heu-gue” end det er dansk!

 

Men nu er bøgerne jo også skrevet på fransk og tiltænkt som inspiration til det fransktalende folk 🙂

 

Ha’ en hyggelig weekend!

 

 

Kh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.