Det her er en fastelavnsbolle, men lige præcis denne her kan jeg bage på alle tider af året – både til fastelavn, fødselsdag, påske og søndag morgen – og så er den nem!
Dej:
100 gram smør
2 dl mælk
ca 30-40 gram gær
2 spsk sukker eller vanillesukker – eller halv af hvert
1 æg
lidt salt
ca. 500 gram hvedemel
1 æg til pensling
Glasur:
flormelis
god mørk chokolade (jeg bruger den med 72% kakao)
lidt kogende vand
Evt. lidt nødder eller mandelsplinter på toppen, hvis du er til det…
Fremgangsmåde:
Smelt smørret og kom det i en røreskål
Tilsæt mælken og opløs gæren heri
Tilsæt sukker, salt og æg
Tilsæt hvedemel og alt dejen smidig
Stil dejen til hævning (overdækket) i ca. 1 time
Ældt evt. lidt ekstra mel i dejen, hvis den er klistret
Form ca. 16 boller – og sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve 45 min.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 15-20 min. ved 200 grader
Mens bollerne afkøles smeltes chokoladen over vandbad og der røres en glasur af flormelis til at pynte med øverst
Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.OkLæs mere
3 kommentarer
Lene
Mums, bager du dem til mig en dag? ?
Lene Andreasen
Det kan du da ligetro, at jeg gør 🙂
Pernille
Den vil jeg da forsøge mig med i morgen. Ser lækker og NEMT ud, hvilket er yderst vigtigt 🙂