Curcuma Latte …

“Curcuma Latte”, “Turmeric Latte”, “Golden Latte”, “Golden Milk”, “Lait d’or au Curcuma” … Kært barn har mange navne …

En eftermiddag sidste efterår var teenageren og jeg på café her i Bruxelles og på kortet over varme drikke stod der noget, jeg aldrig havde set før; “Curcuma Latte“.

Måske er jeg ret langsom til at opfange, hvad der er den nye sundhedstrend indenfor varme drikke – det indrømmer jeg gerne! Har jeg først fundet noget, jeg kan lide, så holder jeg mig ofte til det.
Jeg ved dog godt, at gurkemeje har en række gode egenskaber, som kan være medvirkende til at styrke sundheden og forhindre sygdomme, hvis du vel at mærke indtager det gule krydderi i passende mængde og med jævne mellemrum – jeg bruger det også jævnligt i madlavningen – men jeg var nok ikke selv kommet på at lave en varm og cremet “gurkemeje-drink”, hvis ikke jeg var blevet introduceret til den på anden vis først.
Jeg var derfor heller ikke klar over, at denne “Curcuma Latte” er gået hen og blevet “Det nye Sort” i alverdens storbyer og noget, som mange selv eksperimenterer med hjemme i køkkenet.
Kraftigt inspireret af tjeneren besluttede jeg at prøve denne gule drik …

Det var lidt af en prøvelse, de først par mundfulde – og teenageren spurgte flere gange, om den var ok (hun kender mig vist for godt!)
Men efterhånden som jeg vænnede mig til, at det jo ikke var en kop kaffe, jeg havde bestilt, blev den faktisk bedre og bedre – og jeg har bestilt den et par gange siden den eftermiddag.

I dag har jeg så for første gang kastet mig ud i at lave en “Curcuma Latte” selv …

I de fleste af de opskrifter, jeg kan finde, skal der bruges kokosmælk, men det har jeg lidt dårlige erfaringer med – se evt. mit tidligere indlæg om forskellige slags erstatninger til mælk i kaffen – så jeg har brugt usødet mandelmælk af uristede mandler. Men jeg tænker, at helt almindelig mælk også sagtens kan bruges (med mindre man selvfølgelig vil have en vegansk udgave!?)

Til den kop “Curcuma Latte”, som ses på billedet, har jeg brugt:

  • 350 ml mandelmælk.
  • 3/4 tsk gurkemeje.
  • 1/2 tsk. kanel.
  • Lidt frisk ingefær (pulver kan også bruges).
  • 1/4 tsk vanillepulver (jeg havde ikke noget sirup).
  • 2 drej på peberkværnen (sort peber)


Jeg blandede alle ingredienserne i en lille kasserolle og varmede det op til lige under kogepunktet. Derefter fik det en tur med mælkepiskeren til konsistensen var lidt mere tyktflydende og til sidst et drys kanel over.

Den smager overraskende godt 🙂

Kærlig hilsen

Måske synes du også om ...

2 kommentarer

  1. Mmmh, det ser virkelig godt ud ? jeg har aldrig turdet springe ud i det, ligesom jeg heller ik har prøvet matchalatte endnu ? jeg vil da prøve din opskrift her i weekenden, for det ser virkelig lækkert ud ?
    Tak for god inspiration ?

  2. Hej Maria Silje.
    Tak fordi du læser med 🙂 Jeg har heller ikke prøvet matchalatte endnu – men jeg er blevet lidt mere positiv stemt for at prøve noget “nyt” … Håber, du kan li’ min variation af Curcuma Latte 🙂 Rigtig god weekend 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.