Det her er en fastelavnsbolle, men lige præcis denne her kan jeg bage på alle tider af året – både til fastelavn, fødselsdag, påske og søndag morgen – og så er den nem!
Dej:
100 gram smør
2 dl mælk
ca 30-40 gram gær
2 spsk sukker eller vanillesukker – eller halv af hvert
1 æg
lidt salt
ca. 500 gram hvedemel
1 æg til pensling
Glasur:
flormelis
god mørk chokolade (jeg bruger den med 72% kakao)
lidt kogende vand
Evt. lidt nødder eller mandelsplinter på toppen, hvis du er til det…
Fremgangsmåde:
Smelt smørret og kom det i en røreskål
Tilsæt mælken og opløs gæren heri
Tilsæt sukker, salt og æg
Tilsæt hvedemel og alt dejen smidig
Stil dejen til hævning (overdækket) i ca. 1 time
Ældt evt. lidt ekstra mel i dejen, hvis den er klistret
Form ca. 16 boller – og sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve 45 min.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 15-20 min. ved 200 grader
Mens bollerne afkøles smeltes chokoladen over vandbad og der røres en glasur af flormelis til at pynte med øverst
3 kommentarer
Lene
Mums, bager du dem til mig en dag? ?
Lene Andreasen
Det kan du da ligetro, at jeg gør 🙂
Pernille
Den vil jeg da forsøge mig med i morgen. Ser lækker og NEMT ud, hvilket er yderst vigtigt 🙂