En klasssiker

Det her er en fastelavnsbolle, men lige præcis denne her kan jeg bage på alle tider af året – både til fastelavn, fødselsdag, påske og søndag morgen – og så er den nem!

Dej:

  • 100 gram smør
  • 2 dl mælk
  • ca 30-40 gram gær
  • 2 spsk sukker eller vanillesukker – eller halv af hvert
  • 1 æg
  • lidt salt
  • ca. 500 gram hvedemel
  • 1 æg til pensling

Glasur:

  • flormelis
  • god mørk chokolade (jeg bruger den med 72% kakao)
  • lidt kogende vand
  • Evt. lidt nødder eller mandelsplinter på toppen, hvis du er til det…

 

Fremgangsmåde:

  • Smelt smørret og kom det i en røreskål
  • Tilsæt mælken og opløs gæren heri
  • Tilsæt sukker, salt og æg
  • Tilsæt hvedemel og alt dejen smidig
  • Stil dejen til hævning (overdækket) i ca. 1 time
  • Ældt evt. lidt ekstra mel i dejen, hvis den er klistret
  • Form ca. 16 boller – og sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve 45 min.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 15-20 min. ved 200 grader
  • Mens bollerne afkøles smeltes chokoladen over vandbad og der røres en glasur af flormelis til at pynte med øverst

 

 

Måske synes du også om ...

3 kommentarer

  1. Den vil jeg da forsøge mig med i morgen. Ser lækker og NEMT ud, hvilket er yderst vigtigt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.