Det her er en fastelavnsbolle, men lige præcis denne her kan jeg bage på alle tider af året – både til fastelavn, fødselsdag, påske og søndag morgen – og så er den nem!
Dej:
- 100 gram smør
- 2 dl mælk
- ca 30-40 gram gær
- 2 spsk sukker eller vanillesukker – eller halv af hvert
- 1 æg
- lidt salt
- ca. 500 gram hvedemel
- 1 æg til pensling
Glasur:
- flormelis
- god mørk chokolade (jeg bruger den med 72% kakao)
- lidt kogende vand
- Evt. lidt nødder eller mandelsplinter på toppen, hvis du er til det…
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret og kom det i en røreskål
- Tilsæt mælken og opløs gæren heri
- Tilsæt sukker, salt og æg
- Tilsæt hvedemel og alt dejen smidig
- Stil dejen til hævning (overdækket) i ca. 1 time
- Ældt evt. lidt ekstra mel i dejen, hvis den er klistret
- Form ca. 16 boller – og sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve 45 min.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 15-20 min. ved 200 grader
- Mens bollerne afkøles smeltes chokoladen over vandbad og der røres en glasur af flormelis til at pynte med øverst
3 kommentarer
Mums, bager du dem til mig en dag? ?
Det kan du da ligetro, at jeg gør 🙂
Den vil jeg da forsøge mig med i morgen. Ser lækker og NEMT ud, hvilket er yderst vigtigt 🙂