Det kreative hjørne,  Hverdagen,  Today's To-Do,  Yndlingstider

Bullet Journal

 

Selv om vi nok ikke går ned på elektronisk udstyr med touchskærme herhjemme foreløbig, så er jeg altså stadig fan af papirdagbogen og den analog kalender…

 

En dag i november sidste år stod jeg i den lokale boghandel for at finde dels en ny kalender til det kommende år og dels en notesbog til citater, sjove ting børnene har sagt, dagbogsskriverier og andre “kvindeting” – Selvfølgelig kan mænd også godt skrive dagbog – jeg kender bare ikke så mange, der gør det – i hvert fald indrømmer de det ikke …
Og i min søgen efter den perfekte model af en notesbog stødte jeg på en “Bullet Journal” …, men jeg forstod ikke helt konceptet i første omgang og søgte derfor videre efter en “velkendt” model.

 

Men i starten af januar blev jeg introduceret til denne “Bullet-verden” af min mand – ja, ham af alle!
Ham, som ellers ikke kan få nok af alt nyt elektronik, der kan parres på kryds og tværs – og ham, som i lang tid har stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor jeg dog har en papirkalender, når vi nu har mulighed for at føre kalender på vores smartphones og endda også har en fælleskalender derinde?
Men jeg kan bare godt lide selv at bestemme – selv sætte mit præg på, hvordan tingene skal se ud og lave små noter, kruseduller, huskesedler og to-do-lister, som ikke nødvendigvis kommer andre ved.
Og så kan jeg bare godt lide det der med pennen, der rammer papiret …

 

Ikke desto mindre sad min mand en lørdag eftermiddag og så en youtube-video om de her Bullet Journals – og en halv time senere havde han været i den lokale boghandel efter Bullet Journals (eller “Bullet Agenda”, som de hedder på fransk), diverse tusser, brush pens og stickers, som han bredte ud på spisebordet og sagde; “Det her skulle du tage at prøve – jeg tror det er lige noget for dig!”

Og det havde han ret i. Jeg er hooked! Og jeg tror også, at teenageren herhjemme er ved at blive det.

Det er en super fed idé til os, der godt kan lide at være kreative, lave To-Do-lister, oversigter, skemaer, kasser, skrive dagbog og lave noter om småting, vi skal huske – men samtidig også er lidt ustrukturerede og glemmer, hvor vi har lagt dem og derfor ikke får gjort halvdelen af det, vi gerne ville.

 

Jeg så et par introduktionsvideoer på YouTube for at komme lidt i gang og hente lidt inspiration.
Til at starte med tænkte jeg, at det var lidt for omfattende og næsten til at få stress af at lave alle de tegninger, kasser, oversigter m.m.
Men det fede er jo, at det kun er dig selv og din kreativitet, der sætter grænser. Du kan designe dagen, ugen, måneden, året lige som du vil – bruge flere sider til én uge – og måske blot en enkelt side til en anden uge. Ingen fastlagte rammer og fortrykte datoer – det er dig selv, der bestemmer, hvad den skal indeholde – og du slipper for små løse lapper, huskesedler og post-it-sedler, som bare bliver væk … Konceptet er i al sin enkelthed (det er sikkert ikke alle, der synes, at det er så enkelt), at du har det hele i én og samme Bullet Journal (og når én er opbrugt, så tager du bare en ny i brug).
Det eneste det gælder om, er at lave den så lækker, at du rent faktisk også gider bruge den, udfylde den og bruge tiden på at forberede den kommende uge/måned – men du bestemmer selv, hvor rodet den skal være og hvor mange lister og oversigter, du vil lave.

 

Nederst er lidt eksempler fra min Bullet Journal.

 

Forrest har jeg lavet en index-side, som bliver udfyldt undervejs igennem året, da jeg ikke på forhånd ved, hvor mange sider hver enkelt måned kommer til at fylde.

 

 

På de næste sider har jeg lavet en årsoversigt over alle månederne – men den vil jeg dog ikke vise her, da jeg allerede har noteret en del aktiviteter, aftaler og opgaver i den …

 

På nogle af de følgende sider har jeg lavet nogle “idé-sider” og jeg tror, at pæren skal bruges som en “opsamlingskasse” bestående af stikord for de idéer, jeg så vil nedfælde lidt mere beskrivende på siden ved siden siden af.

 

 

Jeg har også lavet nogle sider til “årsmål” … For eksempel vil jeg gerne læse et bestemt antal bøger i år – og meningen er, at jeg vil skrive de enkelte bogtitler ind på siden, når jeg har læst bogen. (Måske laver jeg også en side for lydbøger og podcasts…?)

 

 

Vejret kan man som udgangspunkt ikke altid regne med – men der er noget, der tyder på, at februar her i Bruxelles bliver kold, våd og blæsende, så mit månedstema for februar bliver præget af bøger, kaffe og chokolade i det omfang hverdagen og familielivet tillader det …
Derfor har jeg lavet forsiden for februar sådan her …

 

 

Og et bud på februars første uge kunne være dette, hvor “dato-kassen” kan deles i to, så der både er plads til private og arbejdsmæssige aftaler og opgaver … Men den er stadig under udarbejdelse … 🙂

 

 

På de efterfølgende sider har jeg lavet en “Habit-“, “Sleep-” og “Mood tracker” holdt i samme farver som resten af februar måned – og for hver dag kommer der et stykke “chokolade” i krukken malet i den farve, som passer bedst på mit humør den pågældende dag. Så er det spændende hvilken slags chokolade, jeg kan spise flest af, når februar måned er slut … (jeg kan bedst lide mørk chokolade 🙂 )

 

 

Ind imellem de enkelte uger laver jeg to sider til ugens To-Do-liste og dagbogsskriverier …

 

Jeg synes, det er mega hyggeligt at sidde og nørde med – og nu hvor jeg har fundet mit eget system er det nærmest en form for terapi at sidde og tegne og få styr på den kommende uge mens jeg hører lydbøger eller henter inspiration fra teenagerens Bullet Journal …

 

Hvis du har lyst til at prøve noget andet end den fortrykte Mayland og godt kan lide at være kreativ – og samtidig gerne vil have det hele samlet under ét – så prøv eventuelt at se nogle videoer på YouTube om “Bullet Journal”. Måske er det også noget for dig …

 

 

Kh.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.