En Hausfraus små projekter

Den stjålne gren der blev til et træ…

I slutningen af januar gjorde jeg noget, man egentlig ikke må på det tidspunkt – jeg beskar mit lille figentræ, da jeg syntes, at det havde lidt for mange vild-skud fra bunden af stammen.


Et figentræ der stammer fra en gren, som jeg “stjal” fra vores tidligere nabos enorme figentræ en eftermiddag for snart tre år siden.


Hun ved godt, at jeg gjorde det – for hun så det selv, og spurgte om én var nok?
Hun var ligeglad – hun var nemlig på vej tilbage til Tyskland og havde egentlig ikke så meget til overs for udlejer, som selv ville bo i huset efterfølgende… Men det er en helt anden historie!

 

Egentlig skal figentræer beskæres i enten tidlig maj eller i løbet af eftersommeren, så man har en chance for at se, hvad man laver og kan se, hvilke grene der eventuelt har taget skade efter vinterens frost, og inden det bliver koldt igen – har jeg læst …

 

Men da mit figentræ står lunt og godt, helt op ad husmuren på den sydvendte altan, tog jeg chancen og skar nogle grene af helt nede ved jorden.
En enkelt af dem – en lille gren på ca 20 cm – stak jeg i en potte med helt almindelig pottemuld købt i det lokale bygge/plante-center, og satte den ind i stuen foran altandøren og sørgede for, at den fik godt med lys og at jorden altid var lidt fugtig.

 

Og se nu her!

 

Bare en måned senere har den lille gren det vist ganske godt. Den ser ud til at trives og med tiden kommer der forhåbentlig også figner på dette lille træ, ligesom der gjorde på træet på altanen sidste sommer og også gør igen i år, så vidt jeg kan se.

 

Men nu, hvor den sibiriske kulde har sat kursen mod Europa, så må dette lille træ nok vente lidt med at komme udenfor.

 

Er der i øvrigt ikke et gammelt ordsprog, der siger noget i retning af, at “det man stjæler, det smager bedre”?

 

 

Kh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.