Hverdagen

Så man lige den belgiske skole komme med på den digitale bølge?

Intentionen var i hvert fald god – og begejstringen ville ingen ende tage, da pigerne sidste skoledag inden sommerferien kom hjem med en ordentlig stak papirer om, at vi nu fremover ikke længere skulle udfylde alle de der månedlige papirskemaer om: formiddagsforplejning, frokost, morgen-, eftermiddags- og aftenpasning, lektiecafé, buskørsel til og fra svømning m.m. – og ej heller skulle give børnene kontanter med i kuverter af “godkendt” format til dækning af materialer og køb af badehætter og idrætstøj.

 

Det hele ville nu være samlet ET sted på nettet – en slags “Skoleintra” (ikke noget med “Forældreintra”, hvor man kan kommunikere med andre forældre eller med skolen, men blot et sted, hvor alt det praktiske ville være samlet). Børnene ville få udleveret et lille nøglekort, som de skal scanne ved køb af mad i kantinen, ved ‘entré’ i de forskellige pasningsordninger, aktiviteter osv. – og vi forældre ville så én gang om måneden få tilsendt en mail, med besked om at overføre penge til barnets personlige nøglekortkonto svarende til børnenes forbrug – TJEK.

 

Der var skam også en meget udførlig vejledning i farver til dette nye fine “Skoleintra” samt brugernavn og kodeord.

Ahhhmen altså, nu var det blot at logge på systemet og bekræfte emailadresse!

 

Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt –
og det er det faktisk også – for:

 

1) Den nævnte webside stemmer ikke overens med vejledning – siden er nemlig blevet re-designet OG overgået til anden udbyder i sommerferien.

 

2) ‘Menuen’ til venstre (som nu er øverst – bevares det er ikke en katastrofe …) indeholder ikke samme valgmuligheder som beskrevet i vejledning… Til gengæld kan du vælge om menuen skal være på fransk, flamsk eller engelsk!!!!

 

3) Begge forældre til yngste datter hedder Mads – Det er dog kun Madame Mads, der er anført som værge.

 

4) Mailadresse for Monsieur Mads kan ikke rettes – selv om den anførte mailadresse faktisk hverken tilhører Madam eller Monsieur Mads.

 

5) Det er ikke muligt at sætte penge ind på børnenes konti (men i vejledningen står der jo, at vi skal sætte 2,5 eur ind på kontoen, før børnene kan få udleveret deres personlige nøglekort på 1. skoledag?

 

6) Fanen for eftermiddagspasning er ikke aktiv.

 

7) Deadline for bestilling af mad er overskredet – helt frem til september 2019 ?
Og af denne grund sidder jeg nu med et fornemt undskyldningsbrev underskrevet af borgmesteren, fordi “Skoleintra” ikke virker …, samt en del andre papirer (11 sider duplex pr. barn for at være præcis), som endnu engang skal udfyldes.

 

De skulle faktisk også have været korrekt udfyldt og afleveret dagen efter modtagelse – 1. september – hvorfor mine børn nu – 2. september – har fået meddelelse med hjem til mig med en “advarselstrekant” og information om, at skolen ikke kan tage ansvar for barnet, hvis de ikke får skemaerne i korrekt udfyldt stand.

 

Bemærk, at navn på barn skal være identisk med anført navn i barnets pas!”, står der på den gule post-it-seddel, som er klistret oven på navnefeltet, på det nye eksemplar af et af dokumenterne (Ikke noget med at returnere det dokument, jeg allerede har udfyldt og blot bede om at få navn rettet – så hellere starte helt forfra)

 

Javel, jeg udfylder dem gerne igen, men ville det ikke være muligt at overføre oplysningerne fra tidligere?
Jeg mener, vi har jo udfyldt dem indtil flere gange i løbet af sidste skoleår – også det om; blodtype, brug af briller, om barnet er højre- og/eller venstrehåndet, datoer for de forskellige vaccinationener (1., 2. og 3. injektion), hvem der er moder, hvem der er fader, hvor jeg afhenter mine børn efter endt skoledag (under halvtag eller uden for grøn låge)?

 

Jeg har selv set, at alle papirerne fra sidste skoleår ligger i hængemapperne på kontoret – der hvor det håndskrevne referat fra skole-hjem-samtalerne også arkiveres, når vi forældre har underskrevet dem og afleveret dem ved fremmøde på kontoret – så det skulle vel være muligt at “genbruge”?

 

Og hvis de virkelig har tid til at kontrollere og påpege, at jeg ikke har anført børnenes navne, som de er anført i passene, så skulle jeg mene, at de er i besiddelse af oplysningerne fra sidste år (samt har for megen tid til administration!)

 

Her skal det lige nævnes, at jeg har skrevet “Bjoerg” som yngste afkom benævnes i mange (dog ikke alle) officielle dokumenter hernede samt på skolen, da “oe” på fransk udtales “ø”og de derved udtaler barnets navn korrekt.

 

Desværre står der bare “Bjorg” i hendes pas!

 

Beklager min manglende “précision”, men jeg prioriterede faktisk at binde bøger og udleverede papmapper ind i klister-folie og hjælpe mine børn med deres lektier, så de ikke skulle stå til skideballe over, at dette ikke var klaret inden for tidsrammen!

 

Jeg tager mig sammen for fremtiden – hvis jeg evner det 😉


God weekend 🙂

 

Lene


NB; jeg skal også nok huske at reducere antallet af plastlommer i den afviste “farde de synthéses”, så mappen kun indeholder 30 og ikke 40 plastlommer – sikke noget sjusk … 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.