Et øjebliksbillede,  Hverdagen

Sådan fik hun en voksen mand til næsten at græde og betvivle sin evne som autoritet

Som flere af Jer sikkert har set, har vores piger testet hospitalsvæsenet lidt hernede gennem de sidste par uger – det hører åbenbart med til det at gå i belgisk skole og deltage i cirkus- og gymnastiktimerne. Det har kostet lidt tålmodighed og tårer fra yngstepigen, som bare ikke ville have gips på igen igen igen… (og nu har det så også kostet lidt tårer fra hospitalspersonalet …)

 

Yngstepigen brækkede en knogle i højre albue i et vejrmøllestunt i en cirkustime, og dagen efter brækkede ældstepigen venstre håndled i en gymnastiktime …
Det betød så, at jeg ikke nok med at besøge skadestuen to dage i træk også pludselig stod med to børn med hver sin arm i kirurgisk gips.
Altså en gips med en hårdhed på højde med Lonsdaleit (har jeg læst, at det er et af verdens hårdeste mineraler), så de bare kunne svinge armen, hvis der var noget, de var utilfredse med … og alting omkring dem splintredes … Ikke mindst moderens venstre øjenbryn, da yngstepigen vendte sig i søvne og bankede mig med sin pink robotarm …

 

Sådan gik de første fire uger – inkl. diverse julearrangementer – og endelig kom dagen for kontrol af yngstepigens albue …

 

Ortopæd: “Bjørg, jeg kan fornemme på dig, at du meget gerne vil slippe for mere gips på din arm, og det forstår jeg også godt. Din albue heler fint, men den har fået et dumt knæk og har behov for ro for at blive helt god igen. Det bedste vil være, hvis vi lægger i en ny gips på den, og vi så kigger på den igen om to uger.

 

Bjørg: “Det kan godt være, men det vil jeg ikke. Jeg synes ikke, det er rimeligt!”

 

Ortopæd: “Så du skal love dig selv og mig, at du passer rigtig rigtig godt på den – især nu hvor det er snevejr og kan være lidt glat, for den kan ikke tåle så meget lige nu – d’accord, mademoiselle?”

 

Bjørg: “Oui, d’accord, monsieur – pas de problème!”

 

Ortopæd: ”Godt, så har vi en aftale!”

 

Stilhed et par sekunder mens journalen skrives færdig …

 

Ortopæd: ”Bjørg, hvad skal du så hjem og lave nu – se en god film i fjernsynet?”

 

Bjørg: “Det ved jeg ikke. Jeg er ikke så god til at stå på skøjter – kun på rulleskøjter – så jeg tror faktisk gerne, at jeg vil ind på den store skøjtebane inde i byen og øve mig.”

 

Ohhhh noooo …

 

Ortopæd (i besiddelse af humor) henvendt til sygeplejerske: ”Er jeg dårlig til mit job?”

 

Sygeplejerske (med ansigtstics):”Måske du skal øve dig lidt …”

 

Bjørg: “Er vi færdige nu?”

 

Ortopæd: “Det ved jeg ikke helt, om vi er … – Jeg ved ikke, om jeg tør lade dig slippe ud herfra eller om jeg bare skal sige:”Vi ses i morgen””

 

Bjørg (med et spørgende blik til mig): “Hvad mener han med det?”

 

Mig: “Jeg tror, han mener, at I ikke har den helt samme opfattelse af, hvad “holde i ro” betyder …”

 

Og hvad ingen af os vidste var, at jeg dagen efter kom ind til den samme ortopæd med ældstepigen, som også skulle have tjekket brud og skiftet gips – Ret komisk situation … (og yngstepigen havde på eget initiativ valgt at deltage i gymnastiktimen på cirkusskolen …)

 

Googlemand, jeg håber, du har nøgle med, når du i morgen kommer hjem efter 14 dages ophold i udlandet – for jeg er i aflastning (et sted som ingen ved og uden mobildækning).

 

PS: børnene er sikkert sultne, men de har fået en 20’er til noget fra tanken… – og jeg har lagt en liste til dig over de julegaver, der stadig mangler at blive indkøbt samt indkaldelsen til skift af gips på ældstepigens håndled i januar. Lægerne nævnte i øvrigt også noget om en større scanning af ældstepigens håndled – på et andet hospital – men du finder bare en dag, der passer dig …

(NB. jeg kan ikk’ den dag!).


Husk, at der også skal udfyldes månedssedler til cirkusskolen over “repas chauds”og “garderie” – bare ikke om onsdagen (for det er jo kort dag) – og du skal huske at notere hvilken dag, du betaler samlet (altså både repas og garderie) for hele måneden – for ellers kan de ikke finde ud af det – sedlerne kommer formentlig i løbet af næste uge… – og selv om yngstepigen ikke er i garderie om fredagen, så skal der betales for fredage alligevel – det er nemlig kun onsdage, der er betalingsfrie, hvis garderie ikke benyttes.

 

Og sådan er der så meget …

 

 

Kh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.