Hverdagen

10 spørgsmål til professoren

Jeg tror, at jeg har forstået, at yngste datters prøver og diktater SKAL signeres af os forældre med GRØN og KUN GRØN Bic, og at fejl begået med blyant ALDRIG må viskes ud, men istedet skal noteres korrekt (med GRØN Bic) lige under den fejlagtige blyantsfadæse … – Tjek!

 

Men at vi skal oplyse skolen om børnenes blodtype, førend de kan komme med klassen på hyttetur, det forstår jeg ikke?
Jeg kan forstå, hvorfor vi skal oplyse om barnet: 1) går i søvne, 2) har allergi, 3) har tendens til næseblod, 4) har blødersygdomme 5) er stivkrampevaccineret, 6) tager nogen form for medicin, som også skal indtages i løbet af hytteturen og 7) dato for seneste “revne i kranieskallen” (ja, det stod der?) – “Mais pourqui grupe sanguin?” Fik jeg spurgt den belgiske lærer… “Hvad skal I bruge det til?”

 

“Jo”- sagde hun “det er vigtigt, at vi kender børnenes blodtype, hvis der nu sker noget, og der kommer ambulance og er behov for behandling!”

 

Ok, men jeg antager ikke – eller rettere sagt; jeg håber da ikke, at de belgiske ambulancefolk og læger giver et barn blodtransfusion i ambulancen ud fra en håndskreven kuglepens-note om barnets blodtype? (heller ikke selv om det skulle være noteret med korrekt GRØN Bic!)
Skal en læge ikke altid tage en blodprøve for at fastslå patientens blodtype inden en evt. behandling?? Hvad nu, hvis jeg havde skrevet forkert?

 

Det kunne hun ikke svare på, for hun gør bare, hvad hun får besked på og hvad der står i loven, hun skal gøre. Hernede “skoles” de ikke i at tænke selv eller stille spørgsmål til noget, sålænge det kommer fra et sted højere oppe/en overordnet.

 

Ok, men i øvrigt kan jeg ikke huske pigernes blodtype – og har fra pålidelig kilde i Danmark fået oplyst, at det skam heller ikke er noget, man skal gå og huske på (i hvert fald ikke i Danmark), for der fastslås det ikke ved fødslen, hvilken blodtype barnet har – medmindre der er mistanke om sygdomme.
Derimod tages der en blodprøve i det tilfælde, at man skal opereres og/eller have tilført blod (netop for at være sikker på blodtypen inden behandling).
Altså kender jeg ikke mine børns blodtype på nuværende tidspunk!

 

Og nej, jeg har ikke tænk mig at betale en mindre formue for at gå til lægen hernede og få taget blodprøve på mine børn, for at skolen kan notere denne i deres arkiv!

 

Dette sagde jeg selvfølgelig ikke til den belgiske lærer – hun har jo ikke lavet skemaet – jeg skrev blot, at jeg ikke kunne huske mine børns blodtype.

 

Ældste datter er nu meget spændt på, om hun kommer med på hytteturen – og selvfølgelig gør hun det! (Hvis altså jeg kan få skolen overbevist om, at mine børn ikke har modtaget et belgisk ID-kort med chip (som de også skal medbringe på hytteturen) – men kun har deres pas og et belgisk “sygesikringskort”, hvorpå deres belgiske personnummer står.

 

“Vi MÅ nemlig ifølge belgisk lov ikke udstede ID-kort til ikke-belgiske børn under 12 år!” – informerede overassistenten på kommunen mig med meget langsom sætningsfremføring (mens hun mest af alt lignede en, der bare ikke gad papirarbejdet lige den dag …) – hvorpå hun gav mig en seddel med telefonnummeret til Kommunen, hvis jeg ellers havde flere spørgsmål …?

 

Og nu hvor vi er igang med at svare på alle mulige spørgsmål, så har vi også modtaget brev om, at vi her i “la Belgique” kan modtage børnepenge – hvis altså vi kan svare rigtigt på 71 spørgsmål fordelt over 6 A4-sider – WOW … – og min undren blev ikke mindre, da jeg bl.a. skulle svare på følgende:

 

Moderens pigenavn? – (ok, det var nemt nok – men hvilken forskel gør det om det er pigenavn eller giftenavn …?)


Er moderen født som mand eller kvinde? (… Ehh …?)


Er moderens ægtefælle/samlever en mand eller kvinde? (… giver det ekstra tilskud, hvis man helgarderer sig og sætter kryds i begge felter? …)


Hvilken relation har moderen til de ovenfor anførte børn? (… Jeg er moderen … )


Er de anførte børn drenge eller piger? (… hvilket køn giver den højeste sats? … )


Har moderen født børnene ved alm. fødsel, kejsersnit eller på anden måde?(… Altså, nu er det ikke fordi, at det er hemmeligt, at jeg har født yngste afkom ved kejsersnit, men hvilken relevans har det lige? Er satsen højere eller mindre af den grund? Hvilken måde kunne være “anden måde”? – Vil I ikke hellere vide min blodtype?? …)

 

Det der trøster mig lidt her, er at vores søde belgiske naboer (som jeg måtte spørge til råds ved udfyldelse af papirerne) heller ikke helt forstod meningen, men blot undskyldte det med en kompliceret form for belgisk administration … – hahaha …

 

MEN, nu er skemaet i hvert fald udfyldt og sendt. Det er jo super, at vi også tilbydes denne ydelse hernede – så skidt vær’ med at det virker omstændigt og mærkeligt. Man må jo lide for skønheden… (…. mon børnepengesatsen kan dække en hjemmegående hausfrau’s frisørudgifter?)

 

Kh. Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.