Hverdagen

Hurra for digitaliseringen …

… og hurra for Udbetaling Danmark!

 

Når man på 8. måned stadig er igang med “processen” med at ansøge om at få udbetalt børnepenge i Belgien (og stadig ikke har formået at oplyse “korrekt” om alt det, der nu skal oplyses om …), så er det jo en ren fornøjelse at ringe til Udbetaling Danmark …

 

I Belgien er udbetaling af børnepenge arbejdsgiveradministreret – i modsætning til i Danmark (og mange andre lande) – og vi har virkelig udfyldt mange forskellige formularer i denne her proces (også formularer, som slet ikke skulle have været udfyldt – men var fremsendt til os ved en fejl)
Vi har endda skulle lave tro- og loveerklæring på, at det har været bedsteforældre, som har taget sig af børnene i Danmark, hvis vi forældre ikke var hjemme.

 

Derudover får man ikke tilsendt alle de formularer, der skal udfyldes, på én gang. Der fremsendes én formular ad gangen, og hvis der mangler oplysninger, bliver man rykket for én manglende oplysning ad gangen – dvs. man får (pr. papirpost) tilsendt den samme formular én gang til, som så skal udfyldes påny (med blå pen) – og hertil skal lige nævnes, af det ikke er sikkert, at der er en rubrik til den oplysning, de synes mangler – der kan sagtens stå mellem linierne, at det er noget, der skal oplyses – og her må jeg jo blankt tilstå, at det sagtens kan være mine franskkundskaber, som ikke slår til. Men det var jo netop derfor, at jeg rådførte mig med vores belgiske nabo OG vores fransktalende portugisiske venner ved udfyldelse af formularerne … (altså er det ikke ligetil at gennemskue for den “almindelige borger” …)

 

I feltet “navn og adresse på tidligere arbejdsgiver som har udbetalt børnepenge til Jer” skrev vi: “Børnepenge i Danmark er ikke arbejdsgiveradministreret, men udbetales af den danske stat” (og oplyste endvidere adressen på “Udbetaling Danmark”).

 

Nu er vi så (pr. papirpost) blevet bedt om at udfylde navn og adresse på vores tidligere arbejdsgivere samt oplyse, hvor mange børnepenge vi har modtaget fra hver enkelt arbejdsgiver pr. måned pr. barn – (inkl. start/slut-dato) OG få vores tidligere arbejdsgivere til at underskrive OG stemple formularen – ellers anses vores anmodning om børnepenge i Belgien som afvist! (Og her må jeg så hellere huske at kreditere min mand for sin STORE tålmodighed med “kommunikation som ikke giver mening”!)

 

Men så var det, at jeg ringede til udbetaling Danmark og sagde;

 

“Er der nogen, der kan og vil hjælpe mig?” –

 

og fik følgende svar;

 

“Det lyder godt nok som noget af en tung proces, men hvis du sender formularerne som pdf til os via Digital Post, så skal vi nok udfylde dem OG sende dem til rette vedkommen i Belgien!! Vil du have kopi, når vi sender dem retur til Belgien?!”

 

“Ja tak, meget gerne – og endnu engang tusind tak for hjælpen!!”

 

Mon jeg også kan kontakte “Udbetaling Danmark” og få dem til at hjælpe, når vores månedlige indbetaling for materialer på skolen afvises, fordi de ikke er i en kuvert af godkendt størrelse?

 

Vi betaler jævnligt et kontant beløb til skolen for materialer (papir), og dette beløb skal lægges i en kuvert og sendes med børnene i skole.
Men jeg fik for et stykke tid siden afvist betaling af materialer for ældste datter, fordi jeg havde puttet pengene i en kuvert af forkert størrelse, og hun havde derfor kuvert og penge med hjem igen med medelelse om, at dette ikke var en godkendt kuvert! ??

 

Problemet er bare, at jeg ikke er helt klar over hvorfor kuverten er forkert, da betalingen af materialer for yngste datter ikke er blevet afvist (samme størrelse kuvert)?
Og hvorfor kan vi ikke betale for materialer via bankoverførsel til skolen, ligesom vi gør for mad, eftermiddagspasning, transport til/fra svømning og andre aktiviteter?

 

Men, jeg valgte dog og finde en anden størrelse kuvert, som ældste datter fik med den efterfølgende dag – og i slutningen af måneden fik vi så en bøde på 1,50 euro for “for sen betaling af materialer” … (Ja, og den betalte jeg uden at stille spørgsmål! – man behøver jo ikke gå i små sko!)

 

Nå, nu skal jeg have lavet nogle lektier til franskundervisning i aften – så må vi håbe, at underviseren husker at møde op idag, nu hvor vi langt om længe har fået den rigtige bog (sidste tirsdag havde hun glemt det, og kom 50 min. for sent … Altså vi snakker om undervisning på relativ stor sprogskole i Bruxelles!!)

 

Go’ tirsdag 🙂

 

Kh. Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.